Kära medlemmar, Vi står inför en utmaning som påverkar oss alla i vår bostadsförening. På grund av ökade kostnader för räntor och nödvändigt underhåll av våra fastigheter, ser vi oss tvungna att justera avgifterna.

Från och med 1 juli kommer avgifterna att höjas med 13%. Tidigare i år genomförde vi en höjning på 8%, vilket innebär att den totala ökningen för året blir 21%. Vi förstår att detta är en betydande förändring.

Styrelsen arbetar inte professionellt med ekonomi, men vi förlitar oss på de rekommendationer som ges av vår förvaltare, SBC. Vi vill försäkra er om att vi har gjort allt för att minimera dessa höjningar. Genom att revidera underhållsplanen för 2024 har vi lyckats minska den del av höjningen som beror på underhållet.

Vi förstår att dessa justeringar kan vara svåra för många och det är inte beslut vi tar lätt på. Vår prioritet är att säkerställa att vår förening kan fortsätta att vara en trevlig och välunderhållen plats att leva på. Vi är tacksamma för er förståelse och stöd genom denna process.

Tillsammans arbetar vi för att hantera dessa utmaningar på bästa möjliga sätt.